december, 2019

04decalldayMaster Data ManagementAmrath Hotel Lapershoek Event Organized By: Adept Events

more

Event Details

Binnen elke organisatie is er een belangrijke hoeveelheid informatie waarvan de accuraatheid en de betrouwbaarheid een directe impact heeft op het welslagen van de onderneming. De mate waarin de bedrijfsprocessen vlot verlopen, de mogelijkheid tot het creëren van inzichten en het vergroten van het marktaandeel en/of winst zijn direct gerelateerd aan de mate waarin een organisatie er in slaagt om zijn informatie gedegen te beheren.
Via informatie governance krijgen we een goed beeld van de waarde en risico’s van informatie maar hebben we nog steeds geen antwoord op het optimale informatiebeheersplatform dat we daarvoor moeten inzetten. Master Data Management (MDM) tracht een antwoord te bieden op deze uitdaging. De introductie van MDM oplossingen lijkt ongetwijfeld een nieuwe onomkeerbare trend binnen veel organisaties. De vendors die actief zijn op dit terrein hanteren echter vaak een uiteenlopende definitie van wat MDM precies inhoudt. Voor bedrijven dus een hele klus om te omschrijven wat MDM concreet dient te omvatten en hoe men de master data problematiek het best kan aanpakken.
Via dit praktijk- en oplossingsgericht seminar krijgt u een duidelijke leidraad voor het opstellen van de business case voor Master Data Management en een raamwerk voor een projectmatige aanpak van een MDM implementatie. De beste aanpak voor klant en leverancier is duidelijk verschillend dan de aanpak voor product. Een overzicht van de mogelijke MDM architectuurmodellen biedt de mogelijkheid om de juiste keuze te maken in functie van het MDM domein en vooral te evalueren welke oplossing het best aansluit bij uw behoefte. Veel implementaties starten vanuit één deeldomein, zoals klant, locatie of product, om vervolgens extra deelgebieden te integreren. Dat is meteen ook de reden waarom bepaalde vendors meer opereren in integratie van klantdata, en andere in productdata. Overigens zijn er in toenemende mate ‘informatiemanagement’-leveranciers die via MDM de overgang maken van een ‘infrastructuur’-leverancier naar een echte aanbieder van oplossingen. Kijk maar eens naar de recente acquisities van IBM, Informatica, Oracle en Microsoft.

U krijgt antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe bouw je de business case?
  • Waar liggen de uitdagingen op business vlak en op IT-technisch vlak?
  • Wat zijn mogelijke architectuurmodellen?
  • Is hergebruik, koop of bouw de optimale aanpak?
  • Hoe ga je projectmatig om met MDM?
  • Welke rollen en vaardigheden zijn fundamenteel voor een geslaagde MDM implementatie?
  • Wat is de beste aanpak voor data migratie?
  • Een overzicht van de marktspelers.

Bestemd voor ú
Het seminar is bedoeld voor eenieder die al actief bezig is met master of reference data of gebruik wenst te maken van een service oriented architectuur. Informatiearchitecten, Enterprise architecten, Business architecten, IT Consultants, Business Information Managers, BICC Managers, DBA’s en Data Analisten zullen veel profijt hebben van dit seminar.

Aarzel daarom niet en schrijf u snel in!

Time

All Day (Wednesday)

Location

Amrath Hotel Lapershoek

Utrechtseweg 16, 1213 TS Hilversum, Nederland

Organizer

Adept Eventsseminars@adeptevents.nl

X
X