june, 2019

03junalldayOptimaliseer uw Informatiestrategie en Informatie GovernanceAmrath Hotel Lapershoek Event Organized By: Adept Events

more

Event Details

Heeft u al een informatiestrategie? Mocht u het antwoord schuldig moeten blijven dan is de kans erg groot dat u een enorm potentieel in uw organisatie onderbenut laat en in het slechtste geval loopt uw organisatie ernstige operationele en strategische risico’s.

De huidige hypes die uiteen lopen van Big Data en NoSQL tot Facebook Graph search hebben één ding gemeenschappelijk: het gaat over de waarde creatie uit informatie in al zijn verschijningsvormen. Informatie is wel degelijk een Asset.
henderyckx_jan_h750In onze informatiemaatschappij is informatie een kostbaar en verhandelbaar actief. Vergelijk maar even de intrinsieke waarde van de activa van Google met de marktwaarde van het imperium. Informatie heeft duidelijk marktwaarde. In moeilijke financiële tijden is het nemen van correcte beslissingen des te belangrijk, zo niet, cruciaal. De kwaliteit van de aangewende informatie is daarbij een doorslaggevende factor. Bovendien groeit de regelgeving die bepaalt hoe we met onze gegevens kunnen of moeten omgaan. De manier waarop we bedrijfsprocessen implementeren ondergaat eveneens fundamentele veranderingen. Crossfunctioneel gebruik van informatie is een feit en informatiesystemen worden steeds omvangrijker. Een gestructureerd overzicht behouden wordt de uitdaging. Deze nieuwe uitdagingen vereisen een informatie governance project binnen uw organisatie. Informatie Governance biedt een kader om informatiedefinitie, databeheer, databeveiliging en datakwaliteit te stroomlijnen.
Met behulp van een informatiestrategie kan uw organisatie een duidelijk pad uitstippelen naar accurate en betrouwbare informatie. Het bezitten van data heeft namelijk op zich geen toegevoegde waarde zolang het kwaliteitsniveau ontoereikend is.

Tijdens dit seminar krijgt u een leidraad voor het definiëren van een informatiestrategie en een doelmatige implementatie van informatie governance. Het creëren van draagvlak bij het management komt aan bod evenals de bepaling van informatiewaarde en risico. Elke organisatie is uniek en de praktijkvoorbeelden in het seminar belichten de voor- en nadelen van de alternatieven zodat u zelf een optimale oplossing kan kiezen. Bij het opzetten van informatie governance is het belangrijk om zich aan te passen aan de cultuur van het bedrijf en goed voor ogen te houden wat de toegevoegde waarde van het initiatief is. Tijdens het seminar wordt daarom ook ingegaan op de mogelijke rollen en processen en wordt vooral bekeken hoe die het beste kunnen worden verankerd in de organisatie.

Bestemd voor ú
Het seminar is bedoeld voor eenieder die al actief bezig is met master of reference data of gebruik wenst te maken van een service oriented architectuur. Informatiearchitecten, Enterprise architecten, Business architecten, IT Consultants, Business Information Managers, BICC Managers, DBA’s en Data Analisten zullen veel profijt hebben van dit seminar.

Aarzel daarom niet en schrijf u snel in!

Wie zich tevens inschrijft voor het seminar “Master Data Management” dat hier naadloos op aansluit, betaalt voor beide evenementen de speciale prijs van 1.125 (vroegboekkorting) of 1.250 Euro (excl. BTW).

Time

All Day (Monday)

Location

Amrath Hotel Lapershoek

Utrechtseweg 16, 1213 TS Hilversum, Nederland

Organizer

Adept Eventsseminars@adeptevents.nl

X
X